5-daagse excursiereis van 13 t/m 17 juni 2022 Resort Vaya Mundo Houffalize

Vayamundo Houffalize ligt in de Ardennen, en beschikt over gratis WiFi in de openbare ruimtes en recreatiefaciliteiten. De kamers met geluidsisolatie zijn voorzien van een televisie en een eigen badkamer.
Het hotel bevat een zwembad, een sauna en een fitnessruimte. De omgeving biedt vele recreatiemogelijkheden. U kunt er bijvoorbeeld vissen, kanoën en wandelen. In de spellenkamer kunt u tafeltennissen en biljarten.
Het buffetrestaurant van Vayamundo Houffalize serveert internationale gerechten in een informele omgeving. Het hotel verzorgt ook elke ochtend een ontbijtbuffet.
Alle kamers zijn per lift bereikbaar en beschikken over een douche (niet in bad douchen).
Bijzonderheden: Tijdens het ontbijt en diner (buffet) zijn de drankjes inbegrepen!!
Het hotel is onlangs compleet gerenoveerd.

Maandag 13 juni 2022 - Dag 1: Malmedy en Houffalize
Nadat iedereen in Papendrecht ingestapt is vertrekken we in de richting van Luxemburg. We rijden naar Malmedy voor een heerlijke streekschotel waar u proeft van lokale lekkernijen zoals kaas, diverse vleeswaren en broodsoorten. Na de lunch wordt u uitgenodigd voor een rondleiding door de brouwerij (Nederlandstalig) en geniet u van een gratis biertje (of alcoholvrij drankje) op het terras van deze gezellige brasserie.
Hierna rijden we naar uw hotel waar we inchecken voor 4 nachten. De rest van de avond is ter vrije besteding.

Dinsdag 14 juni 2022- Dag 2: Bastogne War Museum en La Roche en Ardenne
We beginnen de dag vandaag met een heerlijk ontbijtbuffet in het restaurant van ons hotel.
Na het ontbijt vertrekken we naar het Bastenaken (Bastogne) waar we een bezoek brengen aan het nieuwe War Museum. In het Bastogne War Museum draait alles om de Tweede Wereldoorlog, van de ontstaansgeschiedenis tot het najaar van 1944, en in het bijzonder over de Slag om de Ardennen. De belangrijkste oorlogsfeiten en het lijden van de soldaten worden er toegelicht zodat u een beter beeld krijgt van het geheel. Een bijzondere ervaring!
Na ons bezoek rijden we naar het pittoreske plaatsje La-Roche-en-Ardenne in het hart van de Belgische Ardennen. Het aanzicht van het stadje wordt gedomineerd door het Feodaal kasteel van La-Roche-en-Ardenne. Dit kasteel is hier in de elfde eeuw na Christus gebouwd en wordt nog steeds bewoond door de geest van Berthe van La Roche die hier in de middeleeuwen woonde. In het stadje heeft u de gelegenheid te lunchen en bent u even vrij om dit mooie plaatsje te ontdekken.
Na ons bezoek aan La Roche en Ardenne rijden we terug naar het hotel waar u kunt genieten van de faciliteiten of neem plaats op het terras met een drankje.
We dineren vanavond opnieuw in ons hotel. De avond is ter vrije besteding.

Woensdag 15 juni 2022 - Dag 3: Rondrit door Mullerthal & Vianden en Echternach
Na het ontbijt maken we ons op voor een schitterende tocht door het Mullerthal in Luxemburg. Onderweg maken we stops en zien de mooiste rotsformaties en vergezichten. Vanmiddag heeft u de gelegenheid te lunchen in Echternach en bent u nog even vrij om Echternach te bezichtigen. Echternach is een klein historisch stadje, gelegen in het oosten van Luxemburg. Het grenst direct aan de rivier de Sûre en ligt op de grens met Duitsland. Echternach is de oudste stad van Luxemburg en vormt het historisch centrum van de regio Müllerthal.
Vanmiddag bezoeken we de enige, nog werkende, molen gerund door een familie. U krijgt hier een bijzonder inkijkje en de molenaar vertelt u alles over het proces en de geschiedenis van de molen.
Via een prachtige route rijden we terug naar ons hotel waar de hotelier vanavond wederom een uitstekend diner serveert.
Donderdag 16 juni 2022 - Dag 4: Luxemburg stad
Na het ontbijt rijden we naar de hoofdstad van het Groothertogdom Luxemburg. Bij aankomst in de stad staat onze Nederlands sprekende stadsgids voor ons klaar die ons meeneemt voor een rondrit. De ongeveer honderdduizend inwoners tellende plaats die in het Frans aangeduid wordt als Luxembourg en in het Luxemburgs als Lëtzebuerg behoort tot de meest welvarende steden van Europa. Lange tijd gold het bankgeheim van Luxemburg als één van de belangrijkste redenen voor de rijkdom in de stad, waardoor de stad een relatief grote hoeveelheid banken telt en altijd een enorme
aantrekkingskracht heeft gehad op buitenlands kapitaal.
‘s Middags bent u vrij om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons hotel voor een heerlijk buffetdiner in het restaurant van uw hotel. De rest van de avond is ter vrije besteding.

Vrijdag 17 juni 2022 - Dag 5: Mijnen van Blegny en diner ter afsluiting
Na het ontbijt checken we uit en is het helaas tijd om afscheid te nemen van ons hotel en Luxemburg. Maar de reis zit er nog niet op! We brengen onderweg nog een bezoek aan Maastricht.
We beginnen met een rondvaart over de Maas, waarbij we aan boord hartelijk welkom geheten worden met ene kopje koffie of thee en een stuk overheerlijke Limburgse vlaai.
Weer terug op vaste wal heeft u nog tijd om op eigen gelegenheid in Maastricht rond te kijken. Hierna rijden we weer terug naar Papendrecht, maar niet zonder de reis nog af te sluiten met een lekker 3-gangendiner.
Na het diner vertrekken we huiswaarts en komen in de avond aan. Einde van deze reis.
Prijs van deze 5-daagse reis is € 439,-- inclusief:

- Dagelijks ontbijtbuffet en een zeer uitgebreid dinerbuffet;
- Inclusief drankjes bij ieder diner (wijn, bier en frisdrank - zelfbediening);
- Heerlijke streekschotel lunch en rondleiding in brouwerij Malmedy;
- Entree voor het Bastogne War Museum;
- Vrij bezoek La Roche en Ardenne;
- Rondrit Müllerthal, inclusief bezoek aan Echternach en Vianden;
- Bezoek aan het stuwmeer SEO in Vianden inclusief gids;
- Nederlandssprekende stadsgids in Luxemburg;
- Vrij bezoek Luxemburg stad;
- Boottocht in Maastricht incl. kopje koffie/thee en Limburgse vlaai.
- Vrij bezoek Maastricht;
- 3-gangendiner ter afsluiting.