Dagtocht 13 oktober 2023 naar Gemert

Ochtend


S’-morgens vertrekken we om 08.30 uur vanaf de Palmstraat voor een dagje Gemert.  Het Boerenbonds- museum Gemert biedt een unieke combinatie van bezienswaardigheden die u nergens in Nederland binnen één museum vindt. Authentieke gebouwen, levende have, ambachten... Het Boerenbondsmuseum leeft! Het museum herbergt twee originele boerderijen, verschillende ambachtshuisjes, een handkracht-zuivelfabriek, een veldkapel en een replica van een oude stoomtram: De Goede Moordenaar. In de boerderij is levende have gehuisvest zoals rond 1900. Er zijn
permanente en wisselende tentoonstellingen te zien over vooral het leven aan begin vorige eeuw en er is een sfeervol dorpspleintje. Samen met een gids maakt u een bijzondere wandeling door het museum.

De middag wordt afgesloten met een gezellig potje Jeu de Boules, Oud-Hollandse Spelen of beugelen. Dit onder het genot van een lekker drankje naar keuze. Na deze gezellige middag vertrekken we helaas weer naar huis en komen omstreeks 17.30 uur weer aan in Papendrecht.

Middag
Na de uitgebreide, échte Brabantse koffietafel gaan we een rondrit maken door het buitengebied van Gemert. Het wordt een onvergetelijke rit waarbij u oren en ogen te kort zult komen!

Lijkt u dit wat ?? Geef u dan alvast op

De kosten voor deze reis zijn € 60,- p.p. Bij aanmelding aangeven of u een annuleringsverzekering à € 5,- p.p. wenst.

U kunt zich per direct en tot uiterlijk 15 september 2023 aanmelden bij Fred via de Aanmeldknop onderaan of via email naar voorzitter@deertepeller.nl of     tel 06 303 755 11.

Bij opgave altijd uw telefoonnummer erbij zetten !!!

Het deelnamebedrag moet uiterlijk 15 september 2023 worden overgemaakt naar onze rekening

NL64 INGB 0007122257 t.n.v. Seniorenbond De Ertepeller onder vermelding van “dagtocht oktober 2023”

 

GRATIS MEE ?????  Als u geluk hebt gaat u gratis mee, want er mag inderdaad één deelnemer gratis mee.

De gelukkige zal door loting worden bepaald. De loting zal worden verricht door het bestuur.